Wie we zijn

Amsterdams filmproductiebedrijf DOXY werkt samen met de Nederlandse fondsen en Publieke Omroepen, maar ook met gerenommeerde buitenlandse producenten, fondsen en omroepen, zoals HBO, ITVS, Sundance Institute, Royal Film Commission of Jordan, Enjaaz (Dubai) en het VAF.

DOXY legt de nadruk op het produceren van films in alle verschijningsvormen – of het nu gaat om een zwerversopera, filmcolumn, muziekfilm, internationale coproductie of meer ‘traditionele’ documentaire. Daarnaast werkt DOXY aan de speelfilm Sisyphus Over Amsterdam (Ramon Gieling) en verbreden we, na een aantal documentaires over (top)sporters als Becoming Zlatan en De Mooiste Marathon, ons speelveld met sportgerelateerde films; nieuwe plannen staan op stapel.

Het team van DOXY is al jaren actief in filmproductie, maakte tientallen films, won nationale- en internationale onderscheidingen, nam deel aan competities van A-festivals en scoorde (bioscoop)hits. Recente titels zijn: Erbarme Dich – Mattheus Passion Stories, De Erfenis en Ik ben Alice. In (post)productie bij DOXY zijn (onder andere): In Bewaring (Marc Schmidt), De Discipelen – Een Zwerversopera (Ramón Gieling), In de armen van Morpheus (Marc Schmidt) en ‘Mijn Leven is van mij’ – Pia Douwes (Emma Westermann). De Teledoc Het mysterie van de melkrobots (Vuk Janić) draait binnenkort in de bioscoop.

DOXY is lid van Documentaire Producenten Nederland (DPN), DAFF en maakt deel uit van het Europese producenten netwerk EAVE, de European Film Academy EFA en van de Raad van Advies van het Documentaire Instituut Amsterdam (DIA). Producent Janneke Doolaard was de Nederlandse afgevaardigde als Producer on the Move tijdens het Cannes International Filmfestival 2016.


 

Highlights