The Mirror and the Window in première op IDFA ’21

Een intiem portret van twee mensen in de laatste fase van hun leven, beiden op zoek naar duiding en het doel van het bestaan.

Twee mensen op twee verschillende plekken in de wereld vragen filmmaker Diego Gutiérrez om hen te filmen; zijn beste vriend en zijn moeder. Ze weten allebei dat ze niet lang meer te leven hebben. Al pratend proberen beiden zichzelf te begrijpen; de redenen, het doel en het spoor van hun pad door deze wereld.

De nabijheid van hun naderende einde triggert een reis. Door naar zijn vriend en zijn moeder te luisteren, door zich aan hen te spiegelen en deel te nemen aan die tocht, probeert de filmmaker ergens dichtbij te komen. Bij dat wat niet valt uit te leggen. Waarom zijn we hier? Is het de moeite waard? Is het genoeg? The Mirror and the Window is een expeditie, een uitdrijving en een bezwering als voorbereiding op de grote sprong in de leegte, in een poging te begrijpen waar het leven om draait.

The Mirror and the Window van Diego Gutiérrez gaat in première op IDFA in 2021 in de Envision Competition. Gutiérrez maakte eerder Parts of a Family (2012) bekroond met een Gouden Kalf voor Beste Documentaire. Op 10 februari 2022 brengt Mokum Filmdistributie The Mirror and the Window uit in de bioscoop en op Picl. The Mirror and the Window is geproduceerd door Doxy Films, in coproductie met HUMAN en No Ficcion, met steun van het Nederlands Filmfonds.

vanaf 10 februari 2022 in de Nederlandse bioscopen en op Picl