Sailing on the Grass, onderdeel van het hoofdprogramma van LF2018, in première op het Noordelijk Film Festival

De documentaires Zoals zij Pau Ortiz (Spanje) en Zwitserse kust van Andrea Pellerani (Zwitserland) beleven zaterdag 10 november hun feestelijke première tijdens het Noordelijk Film Festival 2018 in de Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. In aanwezigheid van de regisseurs, crew en cast worden de films achter elkaar vertoond.

Voorafgaand de premières van Zwitserse Kust en Zoals zij zal het educatie programma van Sailing on the Grass gepresenteerd worden op het Theaterskip de Bald’r (naast De Harmonie). Zestien leerlingen uit 3 en 4 VWO van het Piter Jelles Stedelijk Gymnasium Leeuwarden hebben in het schooljaar 2017/2018 de workshop ‘in de wereld van film’ gevolgd. Het resultaat – vier korte documentaires – wordt vertoond, certificaten aan de leerlingen uitgereikt en er is ruimte voor vragen.

In samenwerking met de Waddenacademie grijpen we deze première aan om een gesprek te voeren over de toekomst van de visserij in de Waddenzee. Onder leiding van prof.dr.ir. Katja Philippart, portefeuillehouder Ecologie bij de Waddenacademie, gaan vissers, filmmakers, ecologen en beleidsmakers in gesprek met elkaar en met het publiek. Barbara Geertsema, kustvisser in de Waddenzee en tevens hoofdpersoon in Zwitserse Kust en filmmakers Andrea Pellerani en Laura Bouwmeester vormen samen met dr. Ingrid Tulp (marien ecoloog bij Wageningen Marine Research), drs. Bram Streefland (coördinerend beleidsmedewerker Wadden van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) en drs. Wouter van der Heij (ecoloog en projectleider van de Vismigratierivier van de Waddenvereniging) het panel.

 

Sailing on the Grass is een project van DOXY in samenwerking met Omrop Fryslân, en onderdeel van het hoofdprogramma van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018. De films zijn mede tot stand gekomen met steun van VluchtelingenWerk Nederland, de Waddenacademie en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het concept ‘Sailing on the Grass’ is van Klaas Toering, Stichting Fryslân Unlimited.

TV UITZENDING Omrop Fryslân, Fryslan DOK, NPO2:
ZOALS ZIJ: zat 17-nov 15:30u & zon 18-nov 13:00u
ZWITSERSE KUST: zat 24-nov 15:30 & zon 25-nov 13:00u

PREMIERE NOORDELIJK FILM FESTIVAL
Zat 10 november 19:45u, De Harmonie te Leeuwarden
Voor gastenlijst plekken neem contact op met
Emma Kuijper: premiere@doxy.nl / 020 422 2607