Regisseur

Magnus Gertten

Fredrik Gertten

Coproducenten

VPRO
AUTO IMAGES (Zweden)
WG FILM (Zweden)
INDYCA (Italie) 

Met:

Zlatan Ibrahimović, Mido, Andy van der Meijde, Leo Beenhakker, Ronald Koeman, Marco van Basten, Jari Litmanen, Fabio Capello, Luciano Moggi, Hasse Borg, Co Adriaanse, Rafael van der Vaart, Mino Raiola, Christian Trisorio e.v.a.

BECOMING ZLATAN (95 min.) gaat over de beginjaren van Zlatan Ibrahimović voordat hij IBRA werd in de wereld. Een eigenwijs supertalent uit Rosengård, een immigrantenwijk in het Zweedse Malmo; even charismatisch als briljant, maar met een explosieve en onvoorspelbare woede in zich op het veld. 

De film is ook het verhaal van een jonge man die er, onder grote druk van zijn omgeving, helemaal alleen voorstaat in zijn pogingen door te breken in de internationale voetbalwereld. Zowel binnen- als buiten de lijnen brengt een felle strijd hem waar hij heen wil…

De Zweedse voetballer Zlatan Ibrahimović staat in 1999 aan de vooravond van een glorieuze carrière. In unieke archiefbeelden vertelt een jonge Zlatan open over de uitdagingen in zijn leven. De weg die de getalenteerd en getroebleerde voetballer aflegt om uiteindelijk een superster te worden in de internationale voetbalwereld is complex. 

De film volgt Zlatan van dichtbij, van zijn debuut bij Malmö FF, via een turbulente tijd bij Ajax, naar zijn ultieme doorbraak bij Juventus in 2005. Vrienden en collega’s uit de voetbalwereld delen hun herinneringen over de schijnbaar zelfverzekerde jongen die worstelt met zijn nieuw vergaarde roem en de immense verwachtingen: Teamgenoten in Malmö die vinden dat ie alleen voor zichzelf speelt; trainers bij Ajax die hem op de bank zetten waardoor hij zijn zelfverzekerdheid verliest. Oud-trainer Fabio Capello en voormalig voorzitter Luciano Moggi memoreren Zlatans definitieve doorbraak. Hiermee gaan de deuren dicht. In BECOMING ZLATAN laat de mysterieuze supervoetballer een glimp zien van wie hij is.

BECOMING ZLATAN was te zien in de bioscoop in o.a. Nederland, Italië en Zweden.

  

Festivals & prijzen
EFA Documentary Selection 2016
World Premiere IDFA 2015
Officiële selectie DocPoint Helsinki
Officiële selectie Göteborg International Film Festival
Nordic Filmfestival 2016
BAFICI 2016
DOK.Fest Munchen 2016
BelDocs 2016
Docs Against Gravity 2016
Transylvania IFF 2016
DocuTIFF 2016
Tromso Barnfilmfestival 2016
Fussball St. Gallen 2016
Edinburgh IFF 2016
World Premiere IDFA 2015
 

Video's
 

Poster, stills & foto's
 

Alle credits 
(klik hier)