Over
Doxy

Amsterdams filmproductiebedrijf DOXY legt de nadruk op het (internationaal) produceren van films in alle verschijningsvormen – of het nu gaat om een straatopera, meer ‘traditionele’ documentaire, muziekfilm, speelfilm of een dramaserie. Ook verbreden we ons speelveld met sport-gerelateerde films. In 2017 en 2018 is aan DOXY slatefunding voor de artistieke ontwikkeling van nieuwe filmplannen ter beschikking gesteld door het Nederlands Filmfonds.

Het team van DOXY is al jaren actief in filmproductie, maakte tientallen films, won nationale- en internationale onderscheidingen, nam deel aan competities van A-festivals en scoorde (bioscoop)hits. DOXY werkt samen met de Nederlandse fondsen, Publieke Omroepen en festivalplatforms als IDFA Forum en BoostNL, maar ook met gerenommeerde buitenlandse producenten, fondsen en omroepen, HBO, ITVS, Sundance Institute, Royal Film Commission of Jordan, Enjaaz (Dubai) en het VAF.

Kracht van DOXY is de jarenlange ervaring en het uitgebreide netwerk van het productieteam, onder leiding van Sylvia Baan en Harmen Jalvingh. De loopbaan van producent Janneke Doolaard begon als Hoofd Documentaire bij Oscar® winnend bedrijf Egmond Film & tv- later onderdeel van Eyeworks – waar zij baanbrekende bioscoop- en televisiedocumentaires produceerde.

Ons team

Harmen Jalvingh

Harmen Jalvingh werkte de afgelopen decennia aan meer dan 50 (inter)nationale documentaires, zoals "Bloody Mondays & Strawberry Pies" en "Parts of a family". Sinds 2014 werkt Harmen bij DOXY. Geduldig, kritisch en met verstand van zaken begeleidt hij regisseurs bij het ontwikkelen van ideeën en schrijft (mee) aan projecten. , weet hij de ideeën behendig om te zetten in coherente documentaire plannen. Daarnaast is hij National Information Provider International Coproductions voor het European Documentary Network (EDN).

Sylvia Baan

Sylvia Baan is de kracht achter de (complexe) producties en met haar jarenlange ervaring als uitvoerend producent, uitgebreide netwerk en gevoel voor humor, vormt zij de basis – en kracht – van DOXY’s productieteam. Eerder werkte ze aan de speelfilm 'Tramontana', 'Felice, Felice' en 'Johan Cruijff: En un momento dado'.

Janneke Doolaard

De loopbaan van Janneke Doolaard begon als Hoofd Documentaire bij Oscar® winnend bedrijf Egmond Film & TV - later onderdeel van Eyeworks Film & TV Drama, waar zij baanbrekende bioscoop- en televisiedocumentaires produceerde.

Matthijs van de Laar

Na de studie Journalistiek & Media aan de UvA, produceerde Matthijs van de Laar diverse korte films, waaronder de prijswinnaar ‘Valt een man uit de lucht’. Matthijs is sinds 2016 productieleider bij DOXY en weet alle producties draaiende te houden.

Emma Kuijper

Bonnie Henderson

Annemarie Siemons

Annemarie Siemons begeleidt voor Doxy de inhoudelijke ontwikkeling van de fictieprojecten. Marleen Gorris’ ANTONIA en Pieter Verhoeff’s NYNKE vormden de basis van haar liefde voor de Nederlandse film waarvoor ze vele jaren de pr en marketing deed. In 2014 maakte zij de overstap naar inhoudelijke (script-)ontwikkeling.
Momenteel werkt Annemarie onder andere aan de ontwikkeling van PARADIJS van scenarist /regisseur Bobbie Koek, de speelfilm PA van scenarist Paul Teunissen en de televisieserie DELTA. In productie zijn de speelfilm POOR BOY van Ramon Gieling en de korte film BIRDLAND van Ashgan El-Hamus.

Arthur van den Boogaard

Rode draad in het leven van de afgestudeerde econoom en filosoof is de verhalende kant van de sport. Als journalist werkt hij al bijna vijfentwintig jaar voor Het Parool. Voor deze krant recenseerde hij vijftien jaar lang wekelijks een sportboek. Als theatermaker is hij de medebedenker van Sportmonologen; inmiddels ook een televisieprogramma. Hij publiceerde de toonaangevende bloemlezing Sport en bundelde de beste verhalen uit de Nederlandse wielerliteratuur. Hij schreef een special van het Wielertijdschrift De Muur getiteld ‘Slipstroom’ en voor Hard Gras heeft hij de langlopende serie ‘Voetbal en de Kunst van het Schrijven' over het ambacht voetbalschrijven. Zelf schreef hij de boeken Zo Speelden Wij en Het laatste seizoen: het andere gezicht van Johan Cruijff. Voortbordurend op zijn bijdrage aan de film ‘Becoming Zlatan’ ontwikkelt hij bij Doxy mee aan diverse sportprojecten.

Hans de Wolf

Bij diverse documentaire-projecten is het meekijkend advies, en de enorme ervaring van Hans de Wolf regelmatig van onmisbaar belang.

Release: IN DE ARMEN VAN MORPHEUS

In de armen van Morpheus, Marc Schmidt’s zinnenprikkelende film over de magische wereld van de slaap, is vanaf 9 juli te zien in de bioscoop en on demand…

Distributie rechten van STOP FILMING US verkocht aan de VS

Productiebedrijf DOXY Films en distributeur Video Project zijn tot een overeenkomst gekomen om de documentaire STOP FILMING US van Joris Postema uit te brengen in Noord-Amerika. Arlin Golden,…

THE MIRROR AND THE WINDOW geselecteerd voor realiseringsbijdrage door het Nederlands Filmfonds

De documentaire ‘THE WINDOW AND THE MIRROR van regisseur Diego Gutiérrez is geselecteerd voor een realiseringsbijdrage van Screen NL door het Nederlandse Filmfonds.  Wat gebeurt er als we het…