Over
Doxy

DOXY is een toonaangevend onafhankelijk film- en televisiebedrijf voor documentaire en -fictie, en projecten daar tussenin – of het nu gaat om een muziekfilm, straatopera, dansdocumentaire of muziekfilm. Ook hebben we, na documentaires als Becoming Zlatan, ons speelveld verbreed met sport-gerelateerde films. Uitgangspunt van DOXY is verbinding van relevante onderwerpen met een originele visuele stijl, in samenwerking met gevestigde en opkomende (internationale)filmmakers. Het gaat daarbij om een nieuwsgierige, kritische en geïnspireerde kijk op de mensen, de verhalen en de beeldtaal die de samenleving een 21e eeuws gezicht geven, in Nederland, in Europa, in de wereld; een dat gevormd wordt door culturele diversiteit en multidisciplinariteit.

De afgelopen jaren is aan DOXY slate funding toegekend door het Nederlands Filmfonds voor de artistieke ontwikkeling van nieuwe films.

Het team van DOXY is al jaren actief in filmproductie en (impact) distributie, maakte tientallen films, nam deel aan competities van A-festivals, won nationale- en internationale onderscheidingen en scoorde (bioscoop)hits. Zo ontvingen Camino – Een feature length selfie (Martin de Vries) en Erbarme Dich, Matthaus Passion Stories (Ramon Gieling) een Kristallen Film voor Box Office succes, en won festivalhit Stop Filming Us (Joris Postema) de Dutch Movies Matter Award 2020. Nieuw te zien dit jaar zijn onder meer de teledoc Dierbaren (Saskia Gubbels), de muziekfilm Here we move here we groove (Sergej Kreso) en gaat onze eerste speelfilm Sisyphus at Work (Ramon Gieling) in première.

Kracht van DOXY is de jarenlange ervaring en het uitgebreide netwerk van het productieteam, onder leiding van Sylvia Baan en Harmen Jalvingh. Producent Janneke Doolaard, die sinds 2004 aan de wieg staat van spraakmakende kwaliteitsdocumentaires, maakt deel uit van Europees producenten netwerk EAVE en was de Producer on the move tijdens Cannes in 2016. Janneke zit in het bestuur van de NAPA (Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie).

DOXY werkt samen met de Nederlandse (regionale) Fondsen, Omroepen, distributeurs en film- en festival platforms als IDFA Forum en Film Forum NYC, en met gerenommeerde buitenlandse producenten, distributeurs, sales agents, fondsen en omroepen als ITVS, Sundance Institute, Creative Europe, Royal Film Commission of Jordan, Enjaaz (Dubai) en VAF. DOXY producties worden aangekocht door de Europese Televisiestations, Al Jazeera, RTHK (China) en HBO.

Ons team

Sylvia Baan

Janneke Doolaard

Harmen Jalvingh

Annemarie Siemons

Matthijs van de Laar

Emma Kuijper

Hans de Wolf

Arthur van den Boogaard

Hester Breunissen

Telstar en Filmtheater Velsen presenteren documentaire LOUIS

Op 6 mei speelt de Velsense voetbalclub Telstar haar laatste wedstrijd van het seizoen. Fans die het voetbalseizoen nog niet willen afsluiten kunnen bij deze speciale vertoning van…

DOXY zoekt een ASSISTENT PRODUCENT

DOXY is een toonaangevend, maatschappelijk betrokken, onafhankelijk film- en televisie productiebedrijf voor documentaire en drama, in het hart van Amsterdam, bekend van oa de films Louis, Stop Filming Us, Ik ben…

VAF subsidie toegekend aan Barlebas

Een realisatie bijdrage van het VAF is toegekend aan de korte film BARLEBAS! De korte muzikale film BARLEBAS van regisseur Malu Janssen heeft productiesteun ontvangen van het VAF. Eerder…