Over
Doxy

Amsterdams filmproductiebedrijf DOXY legt de nadruk op het (internationaal) produceren van films in alle verschijningsvormen – of het nu gaat om een straatopera, meer ‘traditionele’ documentaire, muziekfilm, speelfilm of een dramaserie. Ook verbreden we ons speelveld met sport-gerelateerde films. In 2017 en 2018 is aan DOXY slatefunding voor de artistieke ontwikkeling van nieuwe filmplannen ter beschikking gesteld door het Nederlands Filmfonds.

Het team van DOXY is al jaren actief in filmproductie, maakte tientallen films, won nationale- en internationale onderscheidingen, nam deel aan competities van A-festivals en scoorde (bioscoop)hits. DOXY werkt samen met de Nederlandse fondsen, Publieke Omroepen en festivalplatforms als IDFA Forum en BoostNL, maar ook met gerenommeerde buitenlandse producenten, fondsen en omroepen, HBO, ITVS, Sundance Institute, Royal Film Commission of Jordan, Enjaaz (Dubai) en het VAF.

Kracht van DOXY is de jarenlange ervaring en het uitgebreide netwerk van het productieteam, onder leiding van Sylvia Baan en Harmen Jalvingh. De loopbaan van producent Janneke Doolaard begon als Hoofd Documentaire bij Oscar® winnend bedrijf Egmond Film & tv- later onderdeel van Eyeworks – waar zij baanbrekende bioscoop- en televisiedocumentaires produceerde.

Ons team

Harmen Jalvingh

Harmen Jalvingh werkte de afgelopen decennia aan meer dan 50 (inter)nationale documentaires, zoals "Bloody Mondays & Strawberry Pies" en "Parts of a family". Sinds 2014 werkt Harmen bij DOXY. Geduldig, kritisch en met verstand van zaken begeleidt hij regisseurs bij het ontwikkelen van ideeën en schrijft (mee) aan projecten. , weet hij de ideeën behendig om te zetten in coherente documentaire plannen. Daarnaast is hij National Information Provider International Coproductions voor het European Documentary Network (EDN).

Sylvia Baan

Sylvia Baan is de kracht achter de (complexe) producties en met haar jarenlange ervaring als uitvoerend producent, uitgebreide netwerk en gevoel voor humor, vormt zij de basis – en kracht – van DOXY’s productieteam. Eerder werkte ze aan de speelfilm 'Tramontana', 'Felice, Felice' en 'Johan Cruijff: En un momento dado'.

Janneke Doolaard

De loopbaan van Janneke Doolaard begon als Hoofd Documentaire bij Oscar® winnend bedrijf Egmond Film & TV - later onderdeel van Eyeworks Film & TV Drama, waar zij baanbrekende bioscoop- en televisiedocumentaires produceerde.

Matthijs van de Laar

Na de studie Journalistiek & Media aan de UvA, produceerde Matthijs van de Laar diverse korte films, waaronder de prijswinnaar ‘Valt een man uit de lucht’. Matthijs is sinds 2016 productieleider bij DOXY en weet alle producties draaiende te houden.

Emma Kuijper

Annemarie Siemons

Recente projecten van Annemarie bij DOXY: de ontwikkeling van de dramaserie DELTA & de speelfilm Poor Boy

Laura Bouwmeester

Recente projecten van Laura bij DOXY: de ontwikkeling en productieleiding van de documentaireserie 'Sailing on the Grass' & de organisatie van de premiėre 'The Disciples - een straatopera'

Arthur van den Boogaard

Recente projecten van Arthur bij DOXY:

Hans de Wolf

Bij diverse documentaire-projecten is het meekijkend advies, en de enorme ervaring van Hans de Wolf regelmatig van onmisbaar belang.

Annemiek Munneke

Recente projecten van Annemiek bij DOXY: productieleiding van de Teledoc 'Dierbaren'

Sylvia Frankena

In de armen van Morpheus: première & nominatie voor de prijs van de Nederlands Filmkritiek

Na een heel bijzondere wereldpremière op het Karlovy Vary International Film Festival heeft In de armen van Morpheus, van Marc Schmidt (De regels van Matthijs, Bewaarders) haar Nederlandse première…

FREEK: maandag 2 september om 20:25 op NPO2

Freek de Jonge wordt op 30 augustus 75 jaar. In de documentaire Freek legt de jonge filmmaker Dennis Alink de cabaretier, die geliefd en verguisd wordt maar in…

De Discipelen: vanavond NPO 2, 22.55-00.35u

In dit straatopera, van regisseur Ramón Gieling, is de hoofdrol voor het daklozenkoor De Straatklinkers. De zwervende leden studeren een speciaal voor hen geschreven opera in, terwijl de…