‘Onverharde weg naar vrede’ op het Movies That Matter 2019

Zaterdag 23 maart om 17:15 beleeft ONVERHARDE WEG NAAR VREDE haar wereldpremière tijdens Movies that Matter 2019. De film is opgenomen in het competitie-programma Activist en zal naast de premiere ook op 24, 25 en 26 maart te zien zijn. Er zijn nog kaarten beschikbaar, klik op onderstaande links om kaarten te bestellen.

 

Tijden & tickets ‘Onverharde weg naar vrede’:

Wereldpremière
Zaterdag 23 maart 2019 – 17:15

Theater aan het Spui Grote Zaal
Bestel kaarten hier

Zondag 24 maart 2019 – 19:00
Zaal 5, Filmhuis Den Haag
Bestel kaarten hier

Maandag 25 maart 2019 – 19:00
Zaal 3, Filmhuis Den Haag
Bestel kaarten hier

Dinsdag 26 maart 2019 – 21:30
Zaal 1, Filmhuis Den Haag
Bestel kaarten hier

 

Decennia van oorlogsgeweld hebben de bewoners van het Colombiaanse dorp Caldono -één van de meest belegerde dorpen van de oorlog in Colombia- zwaar getraumatiseerd. Nu het vredesverdrag met de FARC ondertekend is, wil de leider van de gemeenschap, Farid Julicué, zich volledig inzetten voor de vrede; de FARC-guerrillastrijders die ooit uit Caldono vertrokken en later hun eigen dorp stelselmatig aanvielen, zullen terugkeren. Is er plek voor de voormalige rebellen en hoe zien de dorpelingen dat? Onverharde weg naar vrede toont het uiterst complexe en wankele proces van verzoening, met een uitkomst die allesbehalve eenduidig is.

Regisseur Jaap van ’t Kruis (Koppig DorpNederland van Boven) heeft met gevaar voor eigen leven toegang weten te krijgen tot de zwaar bewapende FARC-guerrillastrijders in de jungle èn het vertrouwen gewonnen van de bewoners van Caldono.