Nieuws

 

Het Mysterie van de Melkrobots trekt door het land! Met speciale vertoningen van Helmond naar Zwolle, van Deventer naar Geldrop en nog veel meer. Zo heeft de film deze week haar Brabantse première beleefd in Heesch, in een bomvolle zaal.

De Brabantse perspremière zal zijn in de Verkadefabriek in Den Bosch, waar na de film een gesprek zal plaatsvinden met landbouwwoordvoerder en tevens melkveehouder Ton Braspenning (CDA), Maria van Genugten, specialist landbouw & samenleving, Ton Duffhues (van ZLTO) en agrariër Wim Bekkers (ovb). De avond wordt gepresenteerd door Theo Verbruggen (NOS Journaal, Omroep Brabant).

14 november 20u00
Verkadefabriek, Zaal 1
Boschdijkstraat 45, 's-Hertogenbosch

“Hoera, we hebben weer een minister van Landbouw! En nu?”

Nederland geldt internationaal als agrarisch gidsland en is het op een na grootste exportland van agrarische producten. Dat een groot deel van de boeren (psychisch) lijdt is daarvan een schaduwzijde om minder trots op te zijn.

Boeren ‘zeuren, demonstreren, vreten subsidie of geven niet om hun dieren’; agrariër zijn is een manier van leven en werken die voor 'burgers' vaak moeilijk te begrijpen is. En boeren treden niet graag met hun problemen naar buiten.

Wie zijn de boeren van de toekomst? Gaan we naar een volledige tweedeling, met enerzijds megabedrijven en anderzijds bedrijven die volledig ‘vermaatschappelijken’? Wat gebeurt er dan met familiebedrijven die hier tussenin zitten? Hoe kan boeren die (moeten) stoppen een nieuwe toekomst geboden worden? Wat betekent het voor de leefbaarheid en de cohesie van ons platteland? Waar liggen nieuwe kansen?

Tickets

Trailer

Facebook

Vertoningen

Foto's uit Heesch2 November 2017