Nieuws

 

KEYDOCS GAAT VERDER ALS DOXY


Vanaf 1 april 2017 zal KeyDocs onder de naam DOXY verder gaan met het maken van onderscheidende films. Zeven jaar lang hebben de teams van KeyFilm en KeyDocs samengewerkt en samengewoond en elkaar in die tijd zowel op het zakelijke als persoonlijke vlak aangevuld. Er zijn veel films gemaakt en het aantal medewerkers is navenant gestegen. Ruimtegebrek in combinatie met de wens nieuwe wegen in te slaan hebben ertoe geleid dat producent Janneke Doolaard met het vertrouwde team gaat verhuizen en verder gaat als DOXY. Producent Hans de Wolf zal aan zowel KeyFilm als DOXY verbonden blijven.

DOXY legt de nadruk op het produceren van films in alle verschijningsvormen – of het nu gaat om een zwerversopera, filmcolumn, muziekfilm, internationale coproductie of meer ‘traditionele’ documentaire. Daarnaast werkt DOXY aan de speelfilm Sisyphus Over Amsterdam (Ramón Gieling) en verbreden we, na een aantal documentaires over (top)sporters als Becoming Zlatan en De Mooiste Marathon, ons speelveld met sportgerelateerde films; nieuwe plannen staan op stapel.

Het team van DOXY is al jaren actief in filmproductie, maakte tientallen films, won nationale- en internationale onderscheidingen, nam deel aan competities van A-festivals en scoorde (bioscoop)hits. Recente titels zijn: Erbarme Dich – Mattheus Passion Stories, De Erfenis en Ik ben Alice. In (post)productie bij DOXY zijn (onder andere): In Bewaring (Marc Schmidt), De Discipelen – Een Zwerversopera (Ramón Gieling), In de armen van Morpheus (Marc Schmidt) en ‘Mijn Leven is van mij’ – Pia Douwes (Emma Westermann).

De Teledoc Het mysterie van de melkrobots (Vuk Janić) draait binnenkort in de bioscoop.30 March 2017