Nieuws

 

AMSTERDAM – 23 maart 2017

Erbarme Dich krijgt bioscooprelease in Duitsland & opnieuw te zien in Zwitserland en Nederland

De bioscoophit ERBARME DICH – MATTHÄUS PASSION STORIES (Ramón Gieling), die in 2015 hoog op de IFFR-publieksprijs is geëindigd en een Kristallen Film ontving, is vanaf 13 april in de Duitse bioscopen te zien. Rond Pasen, dat dit jaar op 16 en 17 april valt - is de film ook weer in de Nederlandse filmhuizen te zien. Daarnaast maakt de film opnieuw een ronde door Zwitserland.

ERBARME DICH - MATTHÄUS PASSION STORIES Bekijk hier de trailer

Tegen de achtergrond van een verlaten kerk, luistert een groep daklozen naar de repetities van de Matthäus Passion. De littekens op hun gezichten lijken de gewelddadige vertelling te visualiseren terwijl ze luisteren naar het stuk. Terwijl de passie wordt opgevoerd, vertellen zeven personen ons over het levensveranderende effect van Bachs meesterwerk op hun leven. Eén van hen is opera regisseur Peter Sellars: ‘Every tear of repentance is a jewel, by which you can see your path through the darkness’. De film is opgebouwd als een groots oratorium: muziek, vertolkers en verhalen- vertellers vormen een geheel.

Onze samenwerking met regisseur Ramón Gieling heeft naast de bioscoopsuccessen - Over Canto bereikte eveneens de Kristallen Film status – geleid tot Herinnering aan een trieste dageraad (2014), De linksbuiten (2009) en de korte muziekfilm Great lengths (2010). Op dit moment werken we aan de zwerversopera De Discipelen en de speelfilm Sisyphus over Amsterdam.

KeyDocs is het Amsterdams documentaire productiebedrijf van Janneke Doolaard, dat sinds haar oprichting eind 2009 prijswinnende- en publiekssuccessen produceert zoals Ik ben Alice, Becoming Zlatan en De Erfenis.

Erbarme Dich is een coproductie met KRO-NCRV, mede mogelijk gemaakt door Filmfonds, Mediafonds, CoBO en Fonds 21. Distributeur ABC Cinemien, International Sales & Distribution: Doc & Film International

Distributie Duitsland: Salzgeber & Co23 March 2017