Nieuws

 

De film THE DISCIPLES – EEN STRAATOPERA van regisseur Ramón Gieling, beleeft op vrijdag 28 september zijn première op het Nederlands Film Festival. 


Meer...Vertoningen 'Mijn leven is van mij - Pia Douwes'


Meer...


De première van Bewaarders was op 18 februari in de Balie, maar is nu ook te zien op uitzending gemist.


Meer...Première Bewaarders 15 februari in Justitieel Complex Zaanstad


Meer...Met Het Mysterie van de Melkrobots hopen we de kloof tussen stedeling en plattelander waar deze bestaat te helpen dichten – op een positieve toon. Reguliere en speciale vertoningen schijnen een licht op de agrarische wereld, vanuit diverse invalshoeken; de film kan als vertrekpunt dienen om aansluitend een discussies of themagesprek te voeren. 

Deze documentaire is nu te zien in diverse (film)theaters door Nederland. Check hier waar en wanneer de film bij jou in de buurt wordt vertoond.


Meer...Ben jij goed in het bedenken van unieke, verfrissende en doelmatige marketing- en distributie strategieën, ben je communicatief sterk en houd je ervan pakkende teksten te schrijven? Dan is deze stage wellicht iets voor jou!


Meer...Het Mysterie van de Melkrobots trekt door het land! Met speciale vertoningen van Helmond naar Zwolle, van Deventer naar Geldrop en nog veel meer. Zo heeft de film deze week haar Brabantse première beleefd in Heesch, in een bomvolle zaal.


Meer...Onze Kristallen Film-winnaar (2012) Over Canto wordt morgen (10 oktober) uitgezonden door NPO Cultura-Hart & Ziel! Om 19:45 uur.


Meer...Erbarme Dich - Matthäus Passion Stories, een film van Ramon Gieling, is nu eindelijk te zien via video on demand op erbarmedichfilm.nl


Meer...Zaterdag 23 september is de documentaire HET MYSTERIE VAN DE MELKROBOTS te zien tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht.

HET MYSTERIE VAN DE MELKROBOTS, een film van Vuk Janic, over de kwetsbaarheid van de moderne boer. Boeren zijn onmisbaar, nemen grote risico's en werken harder dan bijna iedereen. Maar wat als er iets mis gaat?

⇒ 23/09 15.45 uur (première)
⇒ 25/09 16.30 uur

Tickets en meer info via:
https://www.filmfestival.nl/…/het-mysterie-van-de-melkrobots


Meer...De documentaire JESSE van regisseur Joey Boink over Jesse Klaver, fractievoorzitter van GroenLinks, wordt aanstaande maandag 4 september om 20:00 uur vertoond in Koninklijk Theater Carré, met aansluitend een debat dat samen met Carré wordt georganiseerd. De film laat Jesse zien middenin de spannende verkiezingsstrijd van 2017.

Tickets zijn vanaf vrijdag 1 september 9.00 uur te koop via de website: www.carre.nl.

Ook is de documentaire en het debat via een livestream te zien in meerdere filmtheaters in het land. Informatie over de vertoningen via de website: www.periscoopfilm.nl/jesse.

JESSE zal ook als pay per view worden aangeboden via platform Blendle:www.blendle.com


Meer...In goed overleg zijn we met BNNVARA overeengekomen dat BNNVARA haar deel in de auteursrechten op de film ‘Jesse’ overdraagt aan DOXY, in ruil voor een bedrag ter grootte van de oorspronkelijke bijdrage van BNNVARA. 


Meer...Statement Joey Boink en DOXY over documentaire JESSE


Meer...KEYDOCS GAAT VERDER ALS DOXY


Meer...Lovende recensies voor DE ERFENIS


Meer...OPROEP: familiefoto


Meer...VSBfonds, AFK en Fonds 21 kennen bijdragen toe aan nieuwe projecten


Meer...De Netherlands Film Production Incentive verleent een bijdrage aan onze nieuwe coproductie met de KRO-NCRV: De Discipelen - een Zwerversopera van regisseur Ramon Gieling.


Meer...De documentaire van regisseur Joris Postema is officieel geselecteerd in de categorie 'IDFA Competition for Dutch Documentary'.


Meer...IN DE ARMEN VAN MORPHEUS is geselecteerd voor het internationale ontwikkelingsprogramma BoostNL.


Meer...BECOMING ZLATAN in de race voor de European Film Awards


Meer...Nederlands Filmfonds kent afwerkingsbijdrage toe aan DE ERFENIS


Meer...As maandag 18 juli wordt Ik ben Alice om 20.30 uitgezonden op NPO2. Helaas zijn dit voorjaar twee van de drie hoofdpersonen overleden, te weten; Mw. Remkes en Mw. Schellekens.


Meer...Zondagavond is Vuk Janic’s De Man met 100 Kinderen te zien op 2DOC NPO 2 om 19.55u.

Over de film:
Ooit was een kinderschare die in de tientallen loopt voorbehouden aan koningen en stamhoofden, als teken van hun prestige. Nu kan ook een toeristengids uit een keurige buitenwijk van Maastricht, dankzij vrouwenemancipatie en internet, 100 nakomelingen verwekken. Wat drijft deze man? Kijk zondagavond

Regisseur: Vuk Janic
Partners: Mediafonds, NCRV Dokument


Meer...KeyDocs ondersteunt twee afstudeerprojecten van de Filmacademie: The Origin of Trouble en Het nachtelijk halfrond


Meer... 

Uitzending maandag 28 maart om 21.00 uur op NPO 2.


Meer...Re-release Erbarme Dich maart 2016 weer in de bioscoop.
Erbarme Dich - Matthäus Passion Stories in 25 filmtheaters te bekijken!


Meer...Met de toekenning van het VAF (Vlaams Audiovisueel Fonds) aan IN DE ARMEN VAN MORPHEUS kan Marc Schmidt van start met de productie. Eerder ontving KeyDocs al bijdragen van het Mediafonds, het Filmfonds, het Netherlands Film Production Incentive en het CoBO voor IN DE ARMEN VAN MORPHEUS. 


Meer...KeyDocs ontwikkelt een nieuwe Teledoc in co-productie met de VPRO. In samenwerking met VPRO produceerde KeyDocs eerder de documentaires Becoming Zlatan, Heuvel van Plezier en This is my picture when I was dead, en zijn De Mooiste Marathon en Mies gaat naar Hollywood in de maak.


Meer...Op maandag 8 februari ging BECOMING ZLATAN onder grote belangstelling van de pers in première in het Zweedse Stockholm. Mid februari gaat de film ook in Malmö feestelijk in première. Bij de galapremière is het eerste voetbaltelftal van Malmö FF aanwezig. De voetbalcarrière van Ibrahimović nam een vlucht na zijn toetreding tot de jeugdopleiding van FF Malmö. De film gaat in 217 bioscopen draaien: het hoogste aantal voor een documentaire ooit in Zweden. In Nederland zijn er op 13 en 15 februari alvast exclusieve voorstellingen bij Pathé: klik hier voor de speellijst.

In 2015 was BECOMING ZLATAN in Nederland al te zien te zien tijdens IDFA.


Meer...Vanavond op NPO Cultura om 20.30 wordt Ik ben Alice nogmaals uitgezonden. De Volkskrant tipt de documentaire van Sander Burger.


Meer...De bioscoophit ERBARME DICH – MATTHÄUS PASSION STORIES (Ramon Gieling), die vorig jaar hoog in de Top 10 van de IFFR-publieksprijs is geëindigd en een Kristallen Film ontving vanwege het bereiken van 10.000 bioscoopbezoekers, is de komende maanden – vanaf de Vastentijd die 7 februari begint en eindigt met Pasen op 28 maart-  weer in de Nederlandse filmhuizen te zien.  Niet alleen in de Nederlandse bioscopen is de film te zien, maar Erbarme Dich draait vanaf maart ook in de Zwitserse bioscopen.


Meer...De bioscooprechten van KeyDocs’ festivalhit Ik ben Alice (regie: Sander Burger) zijn verkocht aan Duitsland en Rusland. Sinds eind vorig jaar neemt de documentaire Ik ben Alice deel aan ARBEITEN 4.0. In het kader van dit initiatief van het Duitse Ministerie van Arbeid & Sociale Zaken, draait Ik ben Alice, dat in 2015 bij het IFFR in première ging, in 25 Duitse steden. In Rusland maakt de film sinds oktober 2015 een toer langs diverse steden, onder de noemer DAYS OF SCIENCE. 


Meer...Mediafonds kent ontwikkelingsbijdrage toe aan DE DISCIPELEN – EEN ZWERVERSOPERA


Meer...Waarin de moderne veehouder John Klaver met de hele familie op eigenzinnige wijze tussen traditie en vernieuwing op het platteland manoeuvreert.

 


Meer...Zondag 22 november vond de wereldpremière van Becoming Zlatan plaats in Tuschinski 1 en was uitverkocht. Vanaf februari is documentaire van de jonge temperamentvolle superster in de Nederlandse bioscopen te aanschouwen.


Meer...KeyDocs in internationale bioscoopdocumentaire over de beginjaren van Zlatan Ibrahimovic 


Meer...Spannend filmexperiment over topatleet Michel Butter in de maak


Meer...De internationale KeyDocs projecten Young en In de Armen van Morpheus hebben een bijdrage ontvangen uit het budget van de Stimuleringsmaatregel Filmproductie (Netherlands Film Production Incentive) van het Filmfonds. De regeling, gebaseerd op een 30% cash rebate, werd vorig jaar ingesteld om de aantrekkingskracht van Nederland voor zowel binnenlandse als buitenlandse filmproducties te vergroten. 

In de armen van Morpheus is een majoritaire coproductie met Associate Directors (BE) en de NCRV, en wordt geregisseerd door Marc Schmidt. De documentaire wordt een ode aan de onbeheersbare, irrationele en waanzinnige bestanddelen van ons bestaan, in de vorm van een filmische onderdompeling in de golven van de slaap. In de armen van Morpheus, dat al op steun van het  Mediafonds, het Filmfonds en CoBO kan rekenen, ontvangt een bijdrage van €134.099.

Young is een minoritaire coproductie met WG Film (SE), Auto Images (SE), INDYCA (IT) en de VPRO. De documentaire wordt geregisseerd door Magnus Gertten en Fredrik Gertten, bekend van BANANAS! (2009) en EVERY FACE HAS A NAME (2015). De Zweden coproduceerden prijswinnende hits als ARMADILLO en BURMA VJ. Young ontvangt € 30.871,-, naast bijdragen van onder meer SVT, Film I Skåne, Abraham Tuschinski Fonds en RAI Cinema.


Meer...De man met 100 kinderen op televisie!


Meer...Zowel Ik ben Alice als Erbarme Dich zijn geselecteerd voor het Nederlands Film Festival (NFF) 2015.


Meer...FILMFONDS KENT BIJDRAGE TOE AAN IN DE ARMEN VAN MORPHEUS


Meer...FINANCIERING 'MIES GAAT NAAR HOLLYWOOD' ROND


Meer...Ik ben Alice maandag 6 juli prime time op NPO 2 in het programma 2Doc
Meer...KeyDocs documentaire Ik ben Alice geselecteerd voor hoofdcompetitie prestigieus Visions du Réel
Meer...Vandaag gaat Ik ben Alice van Sander Burger officieel in release
Meer...Kristallen film voor Erbarme Dich: Matthäus Passion Stories


Meer...De vertoningsdata van Ik ben Alice
Meer...Release Erbarme Dich van start na première Concertgebouw


Meer...Al Jazeera koopt Paradijsbestormers aan
Meer...Erbarme Dich geselecteerd voor Göteborg Film Festival
Meer...Ik ben Alice beleeft wereldpremière op IFFR 2015
Meer...Met korting naar Erbarme Dich in het Concertgebouw
Meer...Kaarten voor speciale concertgebouwvertoning Erbarme Dich nu te bestellen!
Meer...IK BEN ALICE geselecteerd voor IFFR
Meer...Wat de kat ziet wordt op 21 december herhaald
Meer...Heuvel van Plezier (Morro dos Prazeres) verkocht aan HBO Latin America
Meer...Deze week elke dag uitzending ALLES KOMT ERGENS VAN
Meer...Paradijsbestormers op 6 november vertoond in Delft
Meer...Selectie ERBARME DICH - Matthäus Passion Stories van Ramon Gieling voor IFFR Live!
Meer...Gabrielle Adèr met Toen ik overstak geselecteerd voor de Teledoc Campus
Meer...Niets Blijft wordt herhaald op 16 okt
Meer...Paradijsbestormers op filmfestival DOK Leipzig


Meer...Vertoningen PARADIJSBESTORMERS
Meer...Paradijsbestormers in BNN special: 9/11
Meer...Herhaling Wat de kat ziet op zondag 31 augustus
Meer...Paradijsbestormers wordt op 11 september uitgezonden
Meer...Paradijsbestormers en Herinnering aan een trieste dageraad geselecteerd voor het NFF
Meer...Op 2 juli as uitzending Trieste Dageraad
Meer...Op 17 juni as zal herhaling Heuvel van Plezier
Meer...Speciale vertoning Herinnering aan een Trieste Dageraad
Meer...Het is ook mogelijk om Herinnering aan een Trieste Dageraad binnen uw organisatie te vertonen
Meer...Herinnering aan een Trieste Dageraad vertoond in Den Oever


Meer...De opnames van Erbarme Dich zijn afgelopen week van start gegaan
Meer...Over Canto van Ramon Gieling te zien bij NPO Cultura
Meer...Publieksprijs voor Heuvel van plezier op Atmosphères 2014
Meer...Gitaarjongens is uit op DVD en te koop
Meer...Le Monde schrijft een mooi artikel over 'Morro dos Prazeres'
Meer...De komende tijd staan er twee vertoningen voor de documentaire gepland
Meer...Heuvel van plezier geselecteerd voor festivals in Cartagena en Praag
Meer...Met steun van het CoBO-fonds gaat DE DIERENBOERDERIJ in productie
Meer...Kerst- en Nieuwjaarswens van KeyFilm & KeyDocs
Meer...Maria Ramos speciale gast op Watch Docs festival in Warschau
Meer...De NPO, CoBO en het Nederlands Filmfonds maken zich sterk voor de ontwikkeling van documentaire talent.
Meer...Amsterdamse première én prolongatie in het Humanity House en EYE van REFUGEES: WHO NEEDS THEM?
Meer...ONE FINE DAY on tour tijdens de HUMAN RIGHTS FILMDAGEN in Turkije
Meer...Dinsdag 10 december om 10.00u NIETS BLIJFT op Nederland 2.
Meer...ALICE IN ZORGLAND krijgt realiseringsbijdrage van het Mediafonds
Meer...MIJN GENIALE BROER HARRY te zien tijdens de themaweek: Wij zijn familie
Meer...ERBARME DICH ontvangt realiseringsbijdrage FILMFONDS
Meer...Mediafonds kent researchbijdrage toe aan Zwarte Kleefsels
Meer...Nieuwe Teledoc HET EINDE VAN DE KUDDE van Vuk Janic.
Meer...Hill of Pleasures 3 maal in de prijzen op Festival Brasilia
Meer...De Sekspolitie is geselecteerd voor het Stalker Human Rights Film Festival in Moskou.
Meer...HERINNERING AAN EEN TRIESTE DAGERAAD van Ramon Gieling in productie gegaan
Meer...Mijn geniale broer Harry binnenkort op Holland Doc op Nederland 2
Meer...Ramon Gieling (Over Canto, En Un Momento Dado) maakt film over het geheim van de Matthäus Passion
Meer...Mediafonds kent researchbijdrage toe aan de Zetel van de ziel
Meer...Vanaf 28 augustus kunnen kaarten voor het Nederlands Film Festival besteld worden
Meer...De documentaires van KeyDocs hebben een druk festivalseizoen.
Meer...Mediafonds heeft Alice in Zorgland een researchbijdrage toegekend.
Meer...De documentaire Eigen Weg van Pieter Verhoeff is te zien bij Bosch Art Film op 21 april.
Meer...Een review van Jay Weissberg in Variety over Heuvel van Plezier van regisseur Maria Ramos.
Meer...Heuvel van Plezier van Maria Ramos is onderdeel van de internationale competitie op Cinéma du Réel
Meer...De documentaire Heuvel van Plezier van Maria Ramos is officieel geselecteerd voor Hot Docs.
Meer...De documentaire One Fine Day is geselecteerd voor Big Picture Film Festival
Meer...Vertoning Coming Soon: Refugees. Who Needs Them? op 20 februari in filmhuis De Zwarte Doos
Meer...De documentaire Hill of Pleasures wordt op 27 februari op Nederland 2 uitgezonden.
Meer...Het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Mady Saks Fonds honoreert research aanvraag Gitaarjongens
Meer...Uitzending De Sekspolitie trekt bijna 700.000 kijkers.
Meer...Componist overleden op 89-jarige leeftijd
Meer...De man met 100 kinderen wordt 1 oktober uitgezonden op Nederland 2
Meer...Over Canto is geselecteerd voor het festival 'Encuentro Internacional de Documentales de Artes' in Mexico, regisseur Ramon Gieling is uitgenodigd om daar naar toe te komen.
Meer...Verscheidene films te zien in Utrecht
Meer...Mediafonds kent subsidie toe aan nieuwe documentaire Roy Dames
Meer...Documentaire wordt prime time vertoond
Meer...


Datum van uitzending bekend
Meer...Documentaire geselecteerd voor diverse festivals over de hele wereld
Meer...


Selectie Nadia tikt korte film festival Go Short
Meer...Niets blijft beleeft succesvolle premiere
Meer...Over Canto ontvangt Kristallen Film
Meer...Diverse festivalvertoningen voor producties Janneke Doolaard
Meer...Wat de kat ziet geselecteerd voor Go Short
Meer...Niets blijft op 5 februari op televisie
Meer...Wat de kat ziet geselecteerd voor Griekenland en Frankrijk (Fipatel)
Meer...Canto Ostinato op Westergasfabriekterrein
Meer...Nadia tikt is online te bekijken
Meer...Wat de kat ziet geselecteerd voor Dutch Shorts 2011
Meer...Festivalvertoningen This is my picture when I was dead
Meer...Documentaire van KeyDocs producent Janneke Doolaard op IDFA 2011
Meer...Nominatie in categorie Beste Korte Documentaire voor Wat de kat ziet
Meer...This is my picture when I was dead in competitie op Nederlands filmfestival
Meer...Wat de kat ziet beleeft première op 31e Nederlands Film Festival
Meer...Muziekdocumentaire Over Canto beleeft premiere in Tuschinski
Meer...Eerste draaidag voor John, rechercheur mensenhandel
Meer...