Movies that Matter 2021

Vrijdag 16 april start het Movies that Matter festival 2021, zie hieronder een omschrijving van DOXY’s programma.

 

16 APRIL MtM Industry: De Missie van de Nieuwe Maker
Een middag om studenten en beginnende filmmakers te inspireren.

Hoe vind je als maker de weg naar fondsen, omroepen en financiers? Welke mogelijkheden zijn er om je droom film het daglicht te laten zien? Hoe kies je je onderwerp en welke strategieën zijn er te bedenken om je film grote impact te laten hebben? Het eerste deel van de middag wordt besteed aan documentaire, het tweede deel aan fictie.

Birdland wordt onder andere vertoond en de mogelijk- en onmogelijkheden van het maken van een fictiefilm onderzocht.

Dit evenement is gratis toegankelijk met een Festival of Industry accreditatie en op uitnodiging.

https://moviesthatmatter.nl/festival/film/mtm-industry-de-missie-van-de-nieuwe-maker/

 

21 APRIL MtM Industry: Take on Film & Impact
Here we move, here we groove is gekozen om deel te nemen aan de 2021-editie van Movies that Matter Take on Film & Impact. DOXY zal zowel plenaire als individuele coachingsessies bijwonen om de impactdoelen en strategieën van de film (verder) te ontwikkelen. De focus zal liggen op de impactpitches van de projecten die worden gepresenteerd voor een panel van ngo’s en andere organisaties buiten het filmveld die relevant zijn voor de outreach-doelen van de projecten.

https://moviesthatmatter.nl/festival/film/mtm-industry-take-on-film-impact/

22-26 APRIL MtM Dutch Movies Matter: Here we move, here we groove
(online) vertoning Here we move, here we groove (beperkt aantal tickets beschikbaar) en genomineerd voor de Dutch Movies Matter award

KOOP HIER JE TICKET(S) >>> https://moviesthatmatter.nl/festival/film/here-we-move-here-we-groove/

22 APRIL MtM Talks: Q&A with director Sergej Kreso and dj Robert Soko

https://moviesthatmatter.nl/festival/verdieping/here-we-move-here-we-groove-202104221832-1333/

 

23 APRIL Panel & Q&A: Stop Filming Us Again
In de film Stop Filming Us (2020) volgde Joris Postema drie jonge Congolese fotografen en filmmakers die hun eigen realiteit wilden vastleggen van de DRC en zijn inwoners. Hij stelde zichzelf de vraag of hij – als westerse filmmaker – wel een eerlijk beeld kan schetsen van deze realiteit. Reproduceert hij niet wederom het westerse beeld van Afrika?

In the webinar Stop Filming Us Again gaan we verder waar Postema’s film ophoudt en stellen we de vraag hoe we het perspectief op Afrika kunnen veranderen. Aan de hand van een nieuwe montage van Joris’ materiaal door één van de hoofdpersonen uit de film, Ganza Buroko, en een preview van Bernadette Vivuya’s documentaire Reflections on Colonisation, gaan we op zoek naar hoe het anders kan. Hoe verruimen we de blik op Afrika en geven we Afrikaanse makers de zeggenschap terug over hun eigen verbeelding?

Heb je ook een mening over de representatie van Afrika? Praat mee in deze webinar.
Aanwezig zijn onder anderen: filmmakers Ganza Buroko en Bernadette Vivuya (DRC), Angélique Mbundu (iAfrica Film Festival) en Joris Postema.

https://moviesthatmatter.nl/festival/film/panel-qa-stop-filming-us-again/