Regisseur
Ramón Gieling

Gieling doorliep van 1971 tot 1976 de Arnhemse kunstacademie, waar hij zich toelegde op de schilderkunst en film. Zijn loopbaan begon in 1979 met de speelfilm Vijand gevraagd. Naast het regisseren van films en documentaires is hij actief als theatermaker en redacteur voor het tijdschrift Wolfsmond, dat hij in 1967 zelf oprichtte. Tevens exposeerde hij tot 1987 zijn werk, bestaande uit tekeningen, foto’s en schilderijen. Veel van zijn werk is gerelateerd aan Spanje. Voorbeelden hiervan zijn En un momento dado, over de impact van Johan Cruijff op Catalonië, en De Tuin van de herinnering over de terroristische aanslagen in Madrid van 11 maart 2004. De film Tramontana was de openingsfilm van het Nederland Film Festival 2009.

Zijn film Off mineur (1995) met Gijs Scholten van Aschat werd beloond met een Golden Gate Award. In 2008 produceerde Janneke Doolaard Ramóns De Linksbuiten.  In aanvulling op de bioscoophits Erbarme Dich – Matthäus Passion Stories (2015) en Over Canto (2011), resulteerde de samenwerking tussen DOXY en Ramón in Herinnering aan een trieste dageraad (2014) en de korte film Great Lengths (2010). Zijn laatste film Fatum (Room 216) ging in première op het International Documentary Festival Amsterdam (IDFA) in 2017. 

Meer werk

Sisyphus at Work (2021)

Sisyphus at Work is een film over de levenskracht van de verbeelding, een hommage aan de Cinema (en aan de Zinloosheid).

Paul Blanca, Deze film redt je leven (2022)

Paul Blanca was een internationaal gevierd fotograaf. Maar het ziet ernaar uit dat hij door zijn levenswijze niet lang meer heeft te leven.

L’Amour La Mort (2020)

Zou u liever meer lief hebben maar daarmee ook meer lijden, of minder lijden maar ook minder liefhebben?

The Disciples – een straatopera (2018)

Twintig daklozen, één opera. Het dak- en thuislozenkoor De Straatklinkers studeert een voor hen geschreven opera in. Het verhaal van de opera is uit hun leven gegrepen. We volgen de leden…