FREEK op het witte doek

Freek de Jonge wordt dit jaar 75. In de documentaire FREEK staat hij daar samen met partner Hella en collega’s uit het vak als André van Duin, Jacques Klöters en Herman Finkers bij stil. Filmmaker Dennis Alink (SLUIZER SPEAKS, UNKNOWN BROOD) onderzoekt zowel hoe Freek op dit punt gekomen is als hoe lang hij nog door wil gaan. Het resultaat is een ontwapenend en intiem inkijkje in het leven van een stel dat leeft voor de podiumkunst.

Op maandag 24 juni is de (publieks)première in Pathé Tuschinski en vanaf 27 juni is deze bijzondere documentaire te zien in een groot aantal Nederlandse filmtheaters.

Koop hier je kaartje(s) voor de premiere op 24 juni en loop samen met Freek de Jonge over de rode loper in Pathé Tuschinski en ontvang een welkomstdrankje voor de film.

Synopsis
“Hoe lang kan ik nog mee?” zingt Freek de Jonge in de documentaire FREEK. De film onderzoekt in hoeverre de cabaretier, die dit jaar 75 wordt, het podium gebruikt om aan de realiteit te kunnen ontsnappen. Wat heeft hem gevormd, wat houdt hem al die jaren gaande? Geconfronteerd met collega’s en vrienden als André van Duin, Herman Finkers, Jacques Klöters en geliefden als zijn vrouw Hella, ontstaat een ontwapenende en intieme film van een man voor wie de bühne verlaten geen optie lijkt.

FREEK is geproduceerd door DOXY in coproductie met VPRO en mede mogelijk gemaakt door CoBO, NPO-fonds en de Netherlands Film Production Incentive van het Nederlands Filmfonds