Tussen Vis en Staal (2022)
Regisseur
Joris Postema
Camera
Wiro Felix
Sal Kroonenberg, NSC
Geluidsopname
Kees de Groot
Tim van Peppen
Rik Meier
Alex Booy
Montage
Ruben van der Hammen, NCE
Grading
Amator
Sound Design & Mixage
Klinkaudio
Met
Andries Jonker
Pieter de Waard
Louis van Gaal
Frank Korpershoek
Redouan El Yaakoubi
Anass Najah
Ilias Bronkhorst
Naar een idee van
Arthur van den Boogaard
Producent
Janneke Doolaard
Harmen Jalvingh
Sylvia Baan
Coproducent
BNNVARA
I.h.k.v.
Teledoc
Financiële partners
CoBO
Filmfonds
NPO
Lengte
88 minuten

Synopsis

Voetbalclub Telstar uit IJmuiden is een absolute underdog in het Nederlandse betaalde voetbal. Haar maatschappelijke bestaansrecht ontleent de club aan een uitzonderlijke groep mensen, die met inventiviteit, humor, dromen en verantwoordelijkheid het onderscheid maken. ‘Ongeslagen in Europa sinds 1963!’ Voorzitter Pieter de Waard (62) wil, net als zijn vader, de club vooral behoeden van de ondergang en verzint voortdurend ludieke acties om mensen bij de club te betrekken. Aan de andere kant is voor trainer Andries Jonker (59) – met clubs als Bayern München, Barcelona en Arsenal achter zijn naam- professionalisering en sportief succes een absoluut doel. De club moet zich ontwikkelen, want voor de spelers is Telstar geen doel op zich maar een kans naar hoger, beter, meer. Verdedigend middenvelder Anass Najah (24) droomt van een betere club, waar rechtsback Ilias Bronkhorst (24), die in een sushi-restaurant werkt en voor zijn alleenstaande 85-jarige vader zorgt, weet door te dringen tot het basiselftal. Verdediger Redouan El Yaakoubi (26) traint net zo hard voor Telstar als hij zich inzet voor zijn Stichting Durf te Dromen, waarmee kinderen in de Utrechtse wijk Overvecht steunt in hun persoonlijke ontwikkeling.

Hoe hoger Telstar voetbalt, hoe groter de kans dat de spelers een stap kunnen maken, maar des te groter wordt ook de uitdaging om het hoofd boven water te houden.

Corona zet alles op scherp. Wat gebeurt er met een club als er geen mensen zijn? Wat doet dat met de gemeenschapszin? En wat met de ambities? Lukt het de club, die op miraculeuze wijze al sinds de oprichting in 1963 het hoofd boven water heeft weten te houden, opnieuw te overleven? Als bondscoach Louis van Gaal eenmalig als trainer van Telstar optreedt en het publiek weer naar het stadion mag, lijken nieuwe tijden te zijn aangebroken voor de voetbalclub.

NTR - Teledoc

Poster

Documentaire
Sport

A Way to B

Een ‘dansdocumentaire’ en een ode aan levenslust en liefde.

Gebod 3: Wedwinkel van Mostar (2024)

In een door oorlog verdeelde stad wordt in een klein wedwinkeltje het geloof ingezet om over Gods wil te beschikken. Een film over de menselijke drang om eigen…

My Maysoon (2022)

Een verhaal over de hoop, twijfel en stilte van een Syrisch gezin in Nederland, die in 2014 hun jongste dochter verloren in de Middellandse Zee.

Interesse of meer weten? Laat uw e-mail achter en
we nemen zo snel mogelijk contact met u op!