Stop Filming Us But Listen (2022)

Officiële Selectie
Movies that Matter
2022

Regisseur
Bernadette Vivuya
Kagoma Ya Twahirwa
Producent
Ganza Buroko
Productiebedrijf
Yole!Africa
Coproducent
DOXY

Synopsis

STOP FILMING US BUT LISTEN (2022) gaat dieper in op de scheve machtsverhouding die is geërfd van het kolonialisme en de gevolgen daarvan op de representatie van de Democratische Republiek Congo (DRC). In zijn documentaire STOP FILMING US (2020), die zich afspeelt in de stad Goma in de DRC, onderzoekt de Nederlandse filmmaker Joris Postema het verband tussen stereotypen en deze scheve machtsverhouding. Na een vertoning van STOP FILMING US in Goma vroeg het publiek zich af of de film met hetzelfde beeldmateriaal een ander verhaal kon vertellen. Samen met producent Ganza Buroko hebben de filmmakers Bernadette Vivuya en Kagoma Twahirwa de beelden opnieuw gemonteerd om een versie te maken die hun perspectief beter weergeeft en recht doet aan hun eigen ervaringen.

Documentaire

A Way to B

Een ‘dansdocumentaire’ en een ode aan levenslust en liefde.

Gebod 3: Wedwinkel van Mostar (2024)

In een door oorlog verdeelde stad wordt in een klein wedwinkeltje het geloof ingezet om over Gods wil te beschikken. Een film over de menselijke drang om eigen…

My Maysoon (2022)

Een verhaal over de hoop, twijfel en stilte van een Syrisch vluchtelingengezin, die in 2014 hun jongste dochter verloren in de Middellandse Zee.

Vertoning regelen?

Interesse of meer weten? Laat uw e-mail achter en
we nemen zo snel mogelijk contact met je op!