Sailing on the Grass: ‘Zoals zij’ (2018)
Regisseur
Pau Ortiz
Omroep
Omrop Fryslân
Financiële partners
LF Culturele Hoofdstad 2018
Waddenacademie
VluchtelingenWerk NL
Prins Bernhard Cultuurfonds
Camera
Hans Bouma
Editor
Murk-Jaep van der Schaaf
Première
Noordelijk Film Festival 2018
zaterdag 10 november
Uitzending NPO2
17 & 18 november 2018
15:30u & 13:00u bij Fryslan DOK

Synopsis

De bewoners van het Friese dorp Oosterlittens hebben gezamenlijk een huis in hun dorp gekocht om een gevluchte Syrische familie uit Aleppo op te vangen. Het gezin kan niet aarden en vertrekt na een jaar naar de Randstad. Als de twee oudste zoons, Ahmad (19) en Mohammed (18) echter besluiten te blijven ontstaat een nieuwe situatie. Aan de hand van helpende dorpsbewoners Jan en Janneke leren de beide jongens uit een miljoenenstad stap voor stap op eigen benen te staan in de volslagen nieuwe cultuur van een kleine Friese plattelandsgemeenschap. Zoals zij is een film over onafhankelijkheid, de complexiteit van helpen en geholpen worden, over barmhartigheid en realiteitszin, en de kracht van een gemeenschap. Een wereldgeschiedenis voltrekt zich op dorpsniveau.

 

  • Première (klik hier voor tickets) op het Noordelijk Film Festival op zaterdag 10 november, 19:45uur in De Harmonie in Leeuwarden.
  • Televisie-uitzending op zaterdag 17 november om 15:30uur en herhaling op zondag 18 november om 13:00uur bij Omrop Fryslân op NPO2.
Documentaire
Kort
Serie

Dierbaren (2020)

Achter de schermen van een groot dierenasiel wordt de gespannen relatie tussen mens en dier zichtbaar, maar ook de onvoorwaardelijke liefde die ze aan elkaar geven.  

Skies Above Hebron (2020)

‘Skies Above Hebron’ is een coming of age-verhaal over drie jongens die, elk op hun eigen manier, omgaan met fysieke en mentale obstakels die het leven in hun…

Here We Move Here We Groove (2020)

‘We like beautiful melodies telling us terrible things’

Vertoning regelen?

Interesse of meer weten? Laat uw e-mail achter en
we nemen zo snel mogelijk contact met je op!