Paradijsbestormers (2014)

Officiële selectie
GOUDEN KALF
Competitie
2014

Debuut Competitie
NEDERLANDS
FILM FESTIVAL
2014

Regisseur
Floor van der Meulen
Coproducent
BNN
Financieel partner
CoBO
Camera
Stephan Polman
Geluid
Taco Drijfhout
Montage
Michiel Boesveldt
Premières
11 sep 2014
De Balie
28 sep 2014
Nederlands Film Festival
Uitzending
11 sept 2014 NPO3
Lengte
46 min.

Synopsis

Wat drijft jonge Westerse mannen om iedereen en alles achter zich te laten en af te reizen naar Syrië om zich te mengen in andermans strijd?
Het begon allemaal met een radiobericht. Mourad M is de eerste Nederlander die in Syrië gestorven is in de strijd tegen het regime van president Bashar al Assad. Met een groep vrienden was hij naar Syrië vertrokken om Jihad te strijden. Filmmaker Floor van der Meulen kende enkelen van hen uit de wijk van haar jeugd. Jongens die de media schetsen als kwetsbare en ontspoorde jongeren die een terreurdreiging kunnen vormen. Maar klopt dit beeld?

Om te begrijpen waarom ze zich geroepen voelen daar de wapens op te pakken en al het vertrouwde achter zich te laten, laat de filmmaker het Westerse perspectief los om in de belevingswereld van de strijders te geraken.
Paradijsbestormers, een portret van Nederlandse- en Syrische strijders in een complex conflict, van jonge mannen die zich een weg zoeken in het leven.

Poster

Documentaire

A Way to B

Een ‘dansdocumentaire’ en een ode aan levenslust en liefde.

Gebod 3: Wedwinkel van Mostar (2024)

In een door oorlog verdeelde stad wordt in een klein wedwinkeltje het geloof ingezet om over Gods wil te beschikken. Een film over de menselijke drang om eigen…

My Maysoon (2022)

Een verhaal over de hoop, twijfel en stilte van een Syrisch gezin in Nederland, die in 2014 hun jongste dochter verloren in de Middellandse Zee.

Vertoning regelen?

Interesse of meer weten? Laat uw e-mail achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!