Over Canto (2011)

Competitie Beste

Nederlandse

Documentaire

IDFA 2011

Competitie Beste

Lange Documentaire

2012 NFF

Regisseur
Ramón Gieling
Producenten
Janneke Doolaard
Hans de Weers
Coproducent
Antonino Lombardo
Camera
Goert Giltay
Production Design
Vincent de Pater
Montage
Patrick Janssens
Sound Design
Marc Lizier
Set geluid
Eddy de Cloe
Muziek
Simeon ten Holt
Omroep
Boeddhistische Omroep Stichting
Distributie
ABC/Cinemien

Synopsis

Muziek kan levens veranderen. Dat geldt voor de Canto Ostinato, een drie uur durend pianostuk, in de jaren zeventig geschreven door de Nederlandse componist Simeon ten Holt. Ramón Gieling sprak met een reeks meer en minder bekende mensen op wier leven de hypnotiserende compositie een vergaande invloed had. Zo baarde Ariane Halmar haar zoon op de muziek en liet de stoere dj Arjen Bergeijk een tatoeage van de partituur op zijn arm aanbrengen, nadat hij bij de dood van zijn moeder het stuk leerde kennen. De interviews worden afgewisseld met lange fragmenten van concertregistraties, waaronder die met vier vleugels op het Centraal Station in Groningen, en een uitvoering in het Concertgebouw. De film heeft een rustig ritme en neemt, net als de compositie zelf, tijd om dieper door te dringen tot de ziel van de mens en de muziek.

Documentaire
Muziek

Dierbaren (2020)

Achter de schermen van een groot dierenasiel wordt de gespannen relatie tussen mens en dier zichtbaar, maar ook de onvoorwaardelijke liefde die ze aan elkaar geven.  

Skies Above Hebron (2020)

‘Skies Above Hebron’ is een coming of age-verhaal over drie jongens die, elk op hun eigen manier, omgaan met fysieke en mentale obstakels die het leven in hun…

Here We Move Here We Groove (2020)

‘We like beautiful melodies telling us terrible things’

Vertoning regelen?

Interesse of meer weten? Laat uw e-mail achter en
we nemen zo snel mogelijk contact met je op!