Matties (2022)
Regisseur
Matties (2022)
Scenarist
Maarten Lebens
Regisseur
Ineke Houtman
Scriptontwikkeling
Annemarie Siemons
Montage
Michiel Reichwein
Cinematografie Film
Sander Snoep
Omroep
VPRO
(Financiële) partners
CoBO
Nederlands Filmfonds
i.h.k.v.
Telefilm 2022
Producent
Janneke Doolaard
Hoofdrolspeler
Shad Issa
Cast
Estefanio Pinas
Ashraf Benkaddour
Yassine el Hamdani
Abdellah Âdmi
Dinyah Salem
Rian Gerritsen
Hicham Khayale
Nora el Koussour
Zenna Noudari
Sales Agent
Dutchcore

Synopsis

De beste vriend van de twaalfjarige Ilias wordt bij vergissing vermoord. Op zoek naar de daders raakt Ilias steeds dieper verzeild in de drugswereld. Daarbij wordt hij verleid door geld en status. Geeft hij zijn doel op of blijft hij zijn gestorven vriend trouw?

Directors statement Matties

Het gegeven van Matties is zeer actueel: kinderen hebben in toenemende mate te maken met wapens en drugshandel, ze zwichten voor het makkelijke snelle geld en alles wat ze daarmee kunnen kopen.

Binnen de gebeurtenissen van het verhaal concentreert de film zich op de rouw van de hoofdpersoon en de keuzes die hij maakt als hij in verleiding gebracht wordt door een criminele ‘vriend’.

 

 

Het is voor de jeugd belangrijk om een film als deze te zien omdat ze in toenemende mate met geweld te maken heeft. Dat geweld speelt zich zowel in de steden als in de provincie af.

Kinderen moeten kiezen wat ze dan doen. MATTIES laat zien hoe dat kan. Heel graag zie ik films over moedige en pure kinderen als Ilias!

Poster

 

 

 

Jeugd
Speelfilm

Happy Days (2024)

Een gezin -vader, moeder, dochter- houdt door het plotselinge vertrek van de vader met een schok op te bestaan. Om de leegte te vullen, gaan ze alledrie instinctief…

Happy Palace

‘Pas op wat je eet’

Vragen?

Laat uw e-mail achter en
we nemen zo snel mogelijk contact met je op!