Ik ben Alice (2015)
NWO-KNAW
Eurekaprijs
2015

Official selection
International Film
Festival Rotterdam
2015

Official selection
Prix Europe
2016

Prix Gran Écran
Festival Pariscience
2015

Official selection
Semons l’avenir
Film Festival
2019

Official selection
Visions du réel
Film Festival
2015

Official selection
New Zealand
International
Film Festival
2015

Regisseur
Sander Burger
Coproducent
NCRV
(Financieel)partner
Mediafonds
Cinematografie
Sal Kroonenberg NSC
Geluid
Taco Drijfhout, Gideon Bijlsma, Hein Verhoeven
Montage
Manuel Rombley
Muziek
Jeroen Arts
Sounddesign
Jan Schermer
Research & Productieleiding
Annemiek Munneke
Uitvoerend producent
Sylvia Baan
Producer NCRV
Yolande van der Blij
Eindredacteur NCRV
Jelle Peter de Ruiter
Producenten (KeyDocs)
Janneke Doolaard, Hanneke Niens & Hans de Wolf

Synopsis

Om in de toekomst te kunnen voldoen aan de vraag naar zorg voor eenzame en dementerende ouderen is zorgrobot Alice ontwikkeld. Kan een robot een menselijke band met iemand opbouwen en dus een mens van vlees en bloed vervangen?

Officiële website van de film http://www.ikbenalice.nl

In 2015 werd Ik ben Alice uitgebracht in Nederlandse bioscopen. Ook is de film verschenen in bioscopen in Duitsland en Rusland.

Ik ben Alice is gemaakt i.s.m. onderzoek aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
Alice wordt op dit moment opnieuw gebouwd, zie voor meer informatie www.robopop.nl

Festivals & prijzen:

Prix Grand Écran: Pariscience
Palmarès MUTUALITÉ: ImagéSanté
NWO-KNAW Eurekaprijs voor wetenschapscommunicatie 2015
Geselecteerd voor Prix Europe 2016
Visions du Réel hoofdcompetitie 2015
International Film Festival Rotterdam
DOCVILLE – Documentary Film Festival 2015
Shine Bosch Arts Festival 2015
Dutch language festival 2015
Print screen festival 2015
Open City Documentary Festival 2015
New Zealand International Film Festival 2015
Film by the sea 2015
Nederlands Film Festival 2015
Vancouver International Film Festival 2015
PARISCIENCE International Film Festival 2015
CPH:DOX 2015
Inconvenient Films 2015
Ânûû-rû Âboro 2015
360° Film Festival 2015
InScience Filmfestival 2015
Leeds International Film Festival 2015
The Tel-Aviv Utopia Festival 2015
DocPoint – Helsinki Documentary Film Festival 2016
Salem Film Fest 2016
One World Human Rights Documentary Festival 2016
Imagésanté Festival 2016
Docudays UA Documentary Film Festival 2016
American Documentary Film Festival 2016
The cinematheque: Frames of Mind 2016
Legacy Film festival on aging 2016
CNEX 2016
DOKUart 2016

Poster

Documentaire

A Way to B

Een ‘dansdocumentaire’ en een ode aan levenslust en liefde.

Gebod 3: Wedwinkel van Mostar (2024)

In een door oorlog verdeelde stad wordt in een klein wedwinkeltje het geloof ingezet om over Gods wil te beschikken. Een film over de menselijke drang om eigen…

My Maysoon (2022)

Een verhaal over de hoop, twijfel en stilte van een Syrisch vluchtelingengezin, die in 2014 hun jongste dochter verloren in de Middellandse Zee.

Vertoning regelen?

Interesse of meer weten? Laat uw e-mail achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!