Herinnering aan een trieste dageraad (2014)
Regisseur
Ramón Gieling
Coproducent
NCRV
Financiële partner
CoBO
Cinematografie
Goert Giltay
Montage
Boris Gerrets
Muziek
Paul M. van Brugge
Geluid
Wouter Veldhuis
Licht/Grip
Eugène van den Bosch
Research/Regieassistent
Gabriella Adèr
Uitvoerend producent
Sylvia Baan
Producenten
Janneke Doolaard
Hanneke Niens
Hans de Wolf
Lengte
55 min.

Synopsis

Via een gezin dat een zoon en broer verloor cirkelt Ramón Gieling In Herinnering aan een trieste dageraad steeds nauwer om het mysterie van de dood. De vraag waar iemand zich bevindt die is overleden, is een van de onmogelijke vragen die gesteld worden. De verschillende perspectieven – de vader, de moeder, de zus, de vriend, de man die hem het laatst heeft gezien – schetsen een palet van gezichten en inzichten, waardoor een zintuigelijk portret van de overleden zoon ontstaat. Hiermee wil de film de onpeilbare diepten van de rouw verkennen en de kracht meten van een familie die probeert het onacceptabele te accepteren. Het laat zien hoe zijn dood het gezin aanvankelijk machteloos achterliet maar na de troost die de tijd bood, een verdieping aanbracht die het verlies aanvaardbaar maakte.

Op 8 juni 1998 verlaat de 20-jarige Ricco het ouderlijk huis in Noord-Holland voor een ritje op zijn motor. Hij komt niet meer terug. In een bocht van een smalle landweg gaat zijn motor onderuit en schuift hij onder een tegemoetkomende auto. Hij is op slag dood.

Poster

Documentaire

Dierbaren (2020)

Achter de schermen van een groot dierenasiel wordt de gespannen relatie tussen mens en dier zichtbaar, maar ook de onvoorwaardelijke liefde die ze aan elkaar geven.  

Skies Above Hebron (2020)

‘Skies Above Hebron’ is een coming of age-verhaal over drie jongens die, elk op hun eigen manier, omgaan met fysieke en mentale obstakels die het leven in hun…

Here We Move Here We Groove (2020)

‘We like beautiful melodies telling us terrible things’

Vertoning regelen?

Interesse of meer weten? Laat uw e-mail achter en
we nemen zo snel mogelijk contact met je op!