Gitaarjongens (2013)
Regisseur
Erik de Bruyn
Naar een idee van
Henny Vrienten
Camera
Maarten van Rossem
Geluid & Mixage
Eddy de Cloe
Montage
Michiel Boesveldt
Uitvoerend producent
Sylvia Baan
Eindredactie NTR
Oscar van der Kroon
Producenten
Janneke Doolaard, Hanneke Niens & Hans de Wolf
Financiële partner
Prins Bernhard Cultuurfonds

Synopsis

Wat is de onweerstaanbare aantrekkingskracht van de gitaar? Waarom kun je er als kleine jongen al zó verliefd op worden dat je haar wilt bezitten, aanraken en temmen? Henny Vrienten beweert dat er zoiets bestaat als een ‘gitaarjongen’. Als groot verzamelaar en liefhebber heeft hij de droom om de beste gitaristen van Nederland bij elkaar te brengen voor een eenmalig concert in Carré. Regisseur Erik de Bruyn deelt zijn passie voor gitaren en gaat met Vrienten via oefenkelders en zolderkamers op zoek naar het wezen van de gitaarjongen.

Met: JB Meijers, Rudy de Queljoe, Anton Goudsmit, Jan Akkerman, George Kooymans, Jan Hendriks, Daniël Lohues, Pablo van de Poel, Harry Sacksioni, Arthur Ebeling, Anne Soldaat, Eelco Gelling en Henny Vrienten

Gitaarjongens is uitgezonden in 3Doc op zaterdag 27 april 2013.

Nu ook te zien via Vimeo

Poster

Documentaire
Muziek

My Maysoon (2022)

Een verhaal over de hoop, twijfel en stilte van een Syrisch vluchtelingengezin, die in 2014 hun jongste dochter verloren in de Middellandse Zee.

Stop Filming Us But Listen (2022)

STOP FILMING US BUT LISTEN gaat dieper in op de scheve machtsverhouding die is geërfd van het kolonialisme en de gevolgen daarvan op de representatie van de Democratische…

De Onverzadigbaren (2024)

Een persoonlijke film over de angst voor de leegte, waarin Marc Schmidt de peilloze duisternis van zijn vader onderzoekt.

Vertoning regelen?

Interesse of meer weten? Laat uw e-mail achter en
we nemen zo snel mogelijk contact met je op!