De Spiegel en het Raam
Regisseur
Diego Gutierrez

Synopsis

Twee personen op twee verschillende plekken in de wereld vragen filmmaker Diego Gutiérrez om hen te filmen; zijn beste vriend en zijn moeder. Ze weten allebei dat ze binnenkort dood zullen gaan. Al pratende, proberen beiden zichzelf te begrijpen; de redenen, het doel en het spoor van hun pad door deze wereld.

Hun behoefte om gefilmd te worden met de dood voor ogen triggert een reis. Een tocht naar een plek zonder spoor van menselijk leven. Een mogelijk vacuüm van kleur, geluid, textuur en geur. Om te proberen het niets te visualiseren, om het aan te raken.

Door naar zijn vriend en zijn moeder te luisteren, door zich aan hen te spiegelen en deel te nemen aan die tocht, probeert de filmmaker ergens dichtbij te komen. Bij dat wat niet valt uit te leggen. Waarom zijn we hier? Is het de moeite waard? Is het genoeg?

De Spiegel en het Raam is en expeditie -een uitdrijving? een bezwering?- als voorbereiding op de grote sprong in de leegte, in een poging te begrijpen waar het leven om draait.

Documentaire

Dierbaren (2020)

Achter de schermen van een groot dierenasiel wordt de gespannen relatie tussen mens en dier zichtbaar, maar ook de onvoorwaardelijke liefde die ze aan elkaar geven.  

Skies Above Hebron (2020)

‘Skies Above Hebron’ is een coming of age-verhaal over drie jongens die, elk op hun eigen manier, omgaan met fysieke en mentale obstakels die het leven in hun…

Here We Move Here We Groove (2020)

‘We like beautiful melodies telling us terrible things’

Vertoning regelen?

Interesse of meer weten? Laat uw e-mail achter en
we nemen zo snel mogelijk contact met je op!