De sekspolitie (2012)

Officiële selectie

MOVIES THAT

MATTER

2013

Competitie

Beste Nederlandse

Documentaire

IDFA 2012

Regisseur
Roy Dames
Coproducent
KRO-NCRV
Teledoc
CoBO
Nederlands Filmfonds
NPO
Montage
Jos Driessen
Camera
Roy Dames
Geluid
Marcel de Hoogd
Uitvoerend producent
Sylvia Baan
Producent
Janneke Doolaard
Première
IDFA 2012
Uitzending
14 jan 2013 NED 2
Lengte
89 min.

Synopsis

Uniek inkijkje in de dagelijkse praktijk van de Haagse rechercheur John, die een ondankbare strijd voert tegen illegale prostitutie en mensenhandel. De camera volgt hem en zijn brigade van ‘commerciële zeden’ op nachtelijke tochten door de hoerenbuurt, bij controlebezoekjes aan bordelen en op het bureau tijdens aangiftes door mogelijke slachtoffers van mensenhandel.

Het team van de Nederlandse politie-inspecteur John bindt in Den Haag dagelijks de strijd aan met mensenhandel en uitbuiting van prostituees. Nuchter, maar niet onbewogen, vertellen de betrokken rechercheurs met een unieke openheid over de wereld van de prostitutie en de werking van mensenhandel. Niet zelden treden de mannen eerder op als sociaal werker dan handhaver, en stellen ze met grapjes prostituees en seksbazen op hun gemak. Intussen moeten ze waken voor valse aangiftes en een heldere werkelijkheid zien te destilleren uit de vaak complexe verklaringen van slachtoffers, die uit alle windstreken van de wereld afkomstig zijn. En dan zijn er ook nog de regelgeving, procedures en politieke plannen die het moeilijk maken om mensensmokkelaars achter de tralies te krijgen. Ontwapenend beeld van de betrokken Haagse brigade van ‘commerciële zeden’, die in de wandelgangen ‘de sekspolitie’ wordt genoemd. Hun aanpak geldt als voorbeeld voor andere grote steden in Nederland.

Poster

Documentaire

In de armen van Morpheus (2019)

Een oefening in overgave

Stop Filming Us (2020)

“We don’t see things as they are, we see them as we are” (Anaïs Nin)

Onverharde weg naar vrede (2019)

Als puber besloten ze om te vechten voor de FARC. Nu de vrede is getekend in Colombia keren de kinderen van Caldono weer terug naar hun gebombardeerde dorp.…

Vertoning regelen?

Interesse of meer weten? Laat uw e-mail achter en
we nemen zo snel mogelijk contact met je op!