De mooiste marathon (2016)
Regisseur
Geertjan Lassche
Camera
Adri Schrover
Geluid
Peter Suyderhoud & Marcel de Hoogd
Montage
Rinze Schuurman
Sounddesign
Alex Booij
Uitvoerend producent
Sylvia Baan
Creative producer
Harmen Jalvingh
Producer VPRO
Brigit Dopheide, Denise McArthur
Producers
Janneke Doolaard, Hanneke Niens & Hans de Wolf
Lengte
55 min.

Synopsis

Regisseur Geertjan Lassche (Killer Slope, nominatie Best Dutch Documentary IDFA ’14) volgt topatleet Michel Butter en zijn trainer in de mentale tunnel van concentratie voor, tijdens en na de marathon en krijgt zo de unieke kans om één van de zwaarste sporten ter wereld van binnenuit vast te leggen tijdens de Marathon van Amsterdam.

Michel Butter, de derde Nederlander ooit die een marathon onder 2 uur en 10 minuten heeft gelopen, wordt al 15 jaar getraind door Guido Hartensveld. Samen kenden ze vele hoogtepunten, totdat Michel in 2013 door een zware blessure wordt geveld. Samen met zijn coach knokt hij zich terug, zowel fysiek als mentaal. De Amsterdam Marathon moet het sluitstuk worden van een lang proces, met een come back van Michel aan de top en een kwalificatie voor de Olympische Spelen als beloning.

Documentaire
Sport

A Way to B

Een ‘dansdocumentaire’ en een ode aan levenslust en liefde.

Gebod 3: Wedwinkel van Mostar (2024)

In een door oorlog verdeelde stad wordt in een klein wedwinkeltje het geloof ingezet om over Gods wil te beschikken. Een film over de menselijke drang om eigen…

My Maysoon (2022)

Een verhaal over de hoop, twijfel en stilte van een Syrisch gezin in Nederland, die in 2014 hun jongste dochter verloren in de Middellandse Zee.

Vertoning regelen?

Interesse of meer weten? Laat uw e-mail achter en
we nemen zo snel mogelijk contact met je op!