De man met 100 kinderen (2012)

Competitie Beste
Lange Documentaire
2012 NFF

Regisseur
Vuk Janić
Camera
Adri Schrover
Stef Tijdink
Geluid
Bert van den Dungen
Montage
Stefan Kamp
Uitvoerend producent
Sylvia Baan
Producer
Janneke Doolaard
Omroep
KRO-NCRV
Lengte
70 min.

Synopsis

Ooit was een kinderschare die in de tientallen loopt voorbehouden aan koningen en stamhoofden, als teken van hun prestige. Nu kan ook een toeristengids uit een keurige buitenwijk van Maastricht meer dan 100 nakomelingen verwekken. De gulle zaaddonor Ed Houben vervult van uit zijn portiekflat de kinderwens van lesbische stellen, singles en echtparen van wie de man onvruchtbaar is. In Eds wereld is het geloof in maakbaarheid groot. Op bijna klinische wijze wordt gesproken over ’testresultaten’ en ‘ovulatiedata’, via skype, mail en sms beslissen donor en ‘wensouders’ over nieuw leven. Elk jaar organiseert Ed voor alle wensouders en zijn kinderen een ‘familiedag’ in een café. Maar hoe verbonden zijn zij werkelijk?

Poster

Documentaire

A Way to B

Een ‘dansdocumentaire’ en een ode aan levenslust en liefde.

Gebod 3: Wedwinkel van Mostar (2024)

In een door oorlog verdeelde stad wordt in een klein wedwinkeltje het geloof ingezet om over Gods wil te beschikken. Een film over de menselijke drang om eigen…

My Maysoon (2022)

Een verhaal over de hoop, twijfel en stilte van een Syrisch gezin in Nederland, die in 2014 hun jongste dochter verloren in de Middellandse Zee.

Voor publiciteitsmateriaal, een DVD of meer informatie: