Camino, een feature-length selfie (2019)

Official selection
International Film
Festival Rotterdam
2019

Official selection
Nederlands
Film Festival
2019

10.000 bezoekers
Kristallen Film
2019

Official selection
Millennium Docs
Against Gravity
International Film
Festival Warschau
2019

Official selection
Nordic Adventure
Film Festival
Copenhagen
2019

Bioscoop
6 juni 2019
Regisseur
Martin de Vries
Montage
Ulrike Mischke
Coproducent
RealEyes Media
Distribiteur
Periscoop Film
Première
IFFR 2019
Lengte
90 min.

Synopsis

“Alles in me zei me dat ik het moest doen.” Martin de Vries besluit om zonder noemenswaardige voorbereiding de Camino te gaan lopen, de beroemde pelgrimstocht naar Santiago de Compostella: van Le Puy-en-Velay in midden-Frankrijk naar Noordwest-Spanje, een tocht van 1600 kilometer in bijna zeventig dagen. Tijdens het lopen filmt hij zichzelf, zijn voeten, zijn schaduw, het pad, de velden en de bossen en probeert te achterhalen waarom hij dit avontuur is aangegaan.

Medewandelaars en overnachtingsplekken komen slechts sporadisch in beeld. Als hij al lopende de camera op zichzelf richt, mijmert De Vries betrekkelijk nuchter over ongemakken en euforische momenten, over het prachtige ochtendlicht en het geluid van de vogels, over twijfels en groeiend vertrouwen. Hij leert ‘in het moment’ te zijn en onderzoekt gaandeweg steeds openhartiger zijn beweegredenen en zijn demonen. Een onopgesmukt verslag in het verslavende ritme van de tocht dat die ervaring voelbaar maakt. Een zelfportret in twee miljoen stappen.

Vertoningen
Kijk voor een geüpdatet overzicht van waar de film te zien is (inclusief Q&A met Martin de Vries) op de website van de distributeur: https://periscoopfilm.nl/ 

Poster

Documentaire

A Way to B

Een ‘dansdocumentaire’ en een ode aan levenslust en liefde.

Gebod 3: Wedwinkel van Mostar (2024)

In een door oorlog verdeelde stad wordt in een klein wedwinkeltje het geloof ingezet om over Gods wil te beschikken. Een film over de menselijke drang om eigen…

My Maysoon (2022)

Een verhaal over de hoop, twijfel en stilte van een Syrisch gezin in Nederland, die in 2014 hun jongste dochter verloren in de Middellandse Zee.

Meer info?

Interesse of meer weten? Laat uw e-mail achter en
we nemen zo snel mogelijk contact met je op!