Becoming Zlatan (2016)
Regie
Fredrik Gertten
Magnus Gertten
Coproducenten
VPRO
AUTO IMAGES (Zweden)
WG FILM (Zweden)
INDYCA (Italie)
Camera (nl)
Goert Giltay
Met
Zlatan Ibrahimović, Mido, Andy van der Meijde, Leo Beenhakker, Ronald Koeman, Marco van Basten, Jari Litmanen, Fabio Capello, Luciano Moggi, Hasse Borg, Co Adriaanse, Rafael van der Vaart, Mino Raiola, Christian Trisorio e.v.a.
Lengte
96 min.

Synopsis

BECOMING ZLATAN (95 min.) gaat over de beginjaren van Zlatan Ibrahimović voordat hij IBRA werd in de wereld. Een eigenwijs supertalent uit Rosengård, een immigrantenwijk in het Zweedse Malmo; even charismatisch als briljant, maar met een explosieve en onvoorspelbare woede in zich op het veld.

De film is ook het verhaal van een jonge man die er, onder grote druk van zijn omgeving, helemaal alleen voorstaat in zijn pogingen door te breken in de internationale voetbalwereld. Zowel binnen- als buiten de lijnen brengt een felle strijd hem waar hij heen wil…

De Zweedse voetballer Zlatan Ibrahimović staat in 1999 aan de vooravond van een glorieuze carrière. In unieke archiefbeelden vertelt een jonge Zlatan open over de uitdagingen in zijn leven. De weg die de getalenteerd en getroebleerde voetballer aflegt om uiteindelijk een superster te worden in de internationale voetbalwereld is complex.

De film volgt Zlatan van dichtbij, van zijn debuut bij Malmö FF, via een turbulente tijd bij Ajax, naar zijn ultieme doorbraak bij Juventus in 2005. Vrienden en collega’s uit de voetbalwereld delen hun herinneringen over de schijnbaar zelfverzekerde jongen die worstelt met zijn nieuw vergaarde roem en de immense verwachtingen: Teamgenoten in Malmö die vinden dat ie alleen voor zichzelf speelt; trainers bij Ajax die hem op de bank zetten waardoor hij zijn zelfverzekerdheid verliest. Oud-trainer Fabio Capello en voormalig voorzitter Luciano Moggi memoreren Zlatans definitieve doorbraak. Hiermee gaan de deuren dicht. In BECOMING ZLATAN laat de mysterieuze supervoetballer een glimp zien van wie hij is.

Poster

Documentaire
Sport

A Way to B

Een ‘dansdocumentaire’ en een ode aan levenslust en liefde.

Gebod 3: Wedwinkel van Mostar (2024)

In een door oorlog verdeelde stad wordt in een klein wedwinkeltje het geloof ingezet om over Gods wil te beschikken. Een film over de menselijke drang om eigen…

My Maysoon (2022)

Een verhaal over de hoop, twijfel en stilte van een Syrisch gezin in Nederland, die in 2014 hun jongste dochter verloren in de Middellandse Zee.

Vertoning regelen?

Interesse of meer weten? Laat uw e-mail achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!