Max, een leven in TBS (2019)
Regisseur
Roy Dames
Co-regisseur & editor
Jos Driessen
Coproducent
BNNVARA
(Financiële) partners
NPO-fonds

Synopsis

Een documentaire over het persoonlijke verhaal van Max, die 14 jaar met tbs opgesloten heeft gezeten. Uitzending op 17 juni, 20.30u door BNNVARA, NPO2. Na afloop van de documentaire is er een gesprek over de regelgeving van tbs in Nederland. De uitzending wordt de volgende dag (18 juni) om 09:30u inclusief nagesprek herhaald. 

Regisseur Roy Dames (1953) is onder andere bekend van de documentaires Foute Vrienden(2011) en Willems Kantine (2006). Door de soms jarenlange opname-periode – voor Foute Vrienden bijvoorbeeld zestien jaar – slaagt Dames erin om een vertrouwensband op te bouwen met zijn personages. Dit zorgt vaak voor bijzondere scène’s. Op dit moment werkt Dames aan een vervolg op Foute Vrienden. De samenwerking met producent DOXY Films heeft eerder geresulteerd in de Teledoc De Sekspolitie en Mijn geniale broer Harry. Voor BNNVARA maakte Roy Dames eerder Verloren Dochters over slachtoffers van loverboys.

Regisseur Jos Driessen (1958) is vooral bekend als documentaire editor, en werkt in die hoedanigheid al jaren intensief samen met Roy Dames. Zodanig dat er in feite sprake is van een co-regisseurschap. Voor de nieuwe documentaire ‘Afrikaanse Bruid’ ging hij samen met Roy Dames naar Afrika, en ook ‘14 jaar vast’ deden ze samen.

Als editor werkte hij aan internationaal succesvolle documentaires als Buddha’s Lost Children, Stand van de Sterren, Lomax the Songhunter en Bezness as Usual. Voor BNNVARA monteerde hij  ‘Rebelse Stad’ en ‘De Treinreis’.

Documentaire

A Way to B

Een ‘dansdocumentaire’ en een ode aan levenslust en liefde.

Gebod 3: Wedwinkel van Mostar (2024)

In een door oorlog verdeelde stad wordt in een klein wedwinkeltje het geloof ingezet om over Gods wil te beschikken. Een film over de menselijke drang om eigen…

My Maysoon (2022)

Een verhaal over de hoop, twijfel en stilte van een Syrisch gezin in Nederland, die in 2014 hun jongste dochter verloren in de Middellandse Zee.

Meer informatie?

Laat uw e-mail achter en
we nemen zo snel mogelijk contact met u op