DOXY zoekt een ASSISTENT PRODUCENT

DOXY is een toonaangevend, maatschappelijk betrokken, onafhankelijk film- en televisie productiebedrijf voor documentaire en drama, in het hart van Amsterdam, bekend van oa de films LouisStop Filming Us, Ik ben Alice en Birdland. Onze producties vinden hun publiek in bioscoop, op televisie, festivals en online via streamers. In een netwerk van makers en (financiële) partners in een informele, inspirerende en internationale werkomgeving staan wij voor de uitdaging om voortdurend relevante nieuwe projecten te realiseren.

Per direct zijn we daarbij op zoek naar een ASSISTENT PRODUCENT

Wie wij zoeken draagt met productionele, administratieve en juridische werkzaamheden bij aan de dagelijkse bedrijfsvoering: je bent zelfstandig, inventief en voelt je verantwoordelijk.
Je bent als steun en toeverlaat van de producenten het eerste aanspreekpunt voor onze relaties en spil in de interne organisatie en communicatie, met taken als agendabeheer, voorbereiden en opvolgen van afspraken, opzetten planningen: je bent proactief, initiatiefrijk en gestructureerd.
Je weet zaken in gang te zetten en collega’s aan te spreken op deadlines en afspraken: je bent oplossingsgericht en flexibel, ook als plannen in de kenmerkende dynamiek van het zakelijke en creatieve proces van het filmvak wijzigen.
Je schrijft teksten in verschillende stadia van de producties, verzorgt de opmaak van pitches, stuurt ontwerpers en vertalers aan: je hebt een kritische blik en bent nauwkeurig.
Je coördineert sales-, distributie- en festivalhandling en doet pr werkzaamheden: je hebt een ondernemende instelling, affiniteit met (onze) films en voelt je thuis in een soms hectische werkomgeving.

 

  • Je hebt ruime, soortgelijke en aantoonbare werkervaring;
  • schrijft en spreekt foutloos Nederlands en Engels;
  • beheerst MS Office en Pages – Photoshop en/of InDesign zijn een pré;
  • woont in (de buurt van) Amsterdam;
  • bent 4 of 5 dagen per week beschikbaar.

 

Wat wij bieden

  • Een fulltime baan op korte termijn, met een salaris conform leeftijd en ervaring;
  • minimaal een jaarcontract met intentie tot verlenging;
  • een veelzijdige en zelfstandige functie bij een ambitieuze organisatie;
  • en een (verdere) kennismaking met de (internationale) filmindustrie;
  • op een mooie werkplek aan de Oudezijds Achterburgwal, met een hecht team.

 

Belangstellenden kunnen hun interesse kenbaar maken door vóór 23 mei 2022 een motivatiebrief en actueel cv te sturen aan janneke.doolaard@doxy.nl