‘Camino, een feature-length selfie’ in wereldpremière op het IFFR

Vandaag heeft het International Film Festival Rotterdam de eerste titels van haar 48e editie bekend gemaakt, waaronder ‘Camino, een feature-length selfie’ van Martin de Vries, een film van DOXY in co-productie met Real Eyes Media.

De film, waarin Martin de Vries (62) zijn “camino” naar Santiago de Compostella heeft vastgelegd op zijn iPhone en GoPro, maakt deel uit van het programma Voices; “Pakkende verhalen van filmauteurs met een zelfverzekerde stem,”aldus festivaldirecteur Bero Beyer.

1600 kilometer in bijna 70 dagen van midden Frankrijk naar Noordwest Spanje. Het is de beroemde pelgrimstocht die steeds meer mensen van over de hele wereld ondernemen. Zonder vooropgezet doel filmt Martin de Vries elke dag iets om zijn state of mind op te maken.

‘Het varieert van volledige gelukzaligheid tot het me zelf afvragen wat ik hier in godsnaam aan het doen ben, en verder alles wat daar tussenin zit.’

Na thuiskomst blijken de opnames als stukjes van een legpuzzel in elkaar te passen. Hier ervaar je de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella op de meest pure en meeslepende manier mogelijk; anderhalf uur loop je mee, tot het eindpunt, volkomen in het moment van de tocht.
“Camino” is een film over twijfel, pijn en wederopstanding, maar vooral een film over ervaren en waarnemen. En dat ervaren en waarnemen is in het geval van Martin eigenlijk heel concreet.

DOXY Films is het Amsterdamse productiebedrijf van Janneke Doolaard, dat sinds haar oprichting in 2009 prijswinnende films en publiekssuccessen produceert als Erbarme Dich, Ik ben Alice en Becoming Zlatan. Zie www.doxy.nl voor meer informatie.

Het festival vindt plaats van 23 januari tot en met 3 februari 2019 en de film is komend voorjaar te zien in de Nederlandse bioscopen.

NL | 2019 | 90 MIN | NEDERLANDS GESPROKEN

Co-producent: Real Eyes Media
Producent: DOXY, Janneke Doolaard en Hans de Wolf
Distributeur: Periscoop Film