90% op Cinecrowd en nog 20 uur te gaan…

In een koekoeksklok woont een eenzame man die elk uur uit zijn huisje wordt gelanceerd om precies op tijd te koekoeken.

Jörgen Scholtens & Pepijn van Weeren, regisseur en scenarist van de korte film Koekoek! (waar Videoland en DOXY Films realisatiepartners van zijn) hebben bijna hun streefbedrag gehaald op Cinecrowd, nog 20 uur te gaan, help ze naar de 100%!

HET VERHAAL
In de kamer van een oude dame hangt een koekoeksklok. De koekoek die er ooit woonde is al jaren geleden vertrokken. Nu doet Lammert het werk. Gelukkig is hij een stipte man. Elk uur zit hij klaar op zijn achtbaanstoel. Helm op, beugel over zich heen en weg schiet hij, door de deurtjes van de klok. Koekoek! Koekoek! Zo vaak als zijn eigen klok het hem dicteert.

Meestal slaapt de oude dame. Lammert moet hard roepen. Zijn werk is van levensbelang. Ze moet haar medicatie nemen, en dat luistert nauw. Dag en nacht weet hij op tijd in de stoel te gaan zitten zodat die niet zonder hem naar buiten schiet. Maar als hij, door een kleine onoplettendheid, een keer te weinig koekoekt krijgt hij de schrik van zijn leven: de dame dreigt de koekoeksklok te vervangen door een digitale wekkerradio.

Lees hier een interview over dit bizarre en originele project terug & steun ze via:https://cinecrowd.com/nl/koekoek#basic–2

De Ontmoeting biedt filmmakers de kans om werk te maken en vertonen en tegelijk hun netwerk te vergroten! Dat doen ze door elk jaar een aantal partijen uit de industrie te koppelen aan nieuwe makers, die met hun ondersteuning een film van maximaal 6 minuten realiseren. Vervolgens worden de films in filmtheaters door heel Nederland vertoond.

Koekoek! heeft de unieke positie dat het is uitgekozen door twee partijen. Videoland en DOXY film financieren een groot deel van de kosten onder de voorwaarde dat deze crowdfunding campagne succesvol verloopt. Daarnaast bieden ze uitgebreide begeleiding in het maakproces en bij de distributie van de film.